"Hit kan du komma för att se på vingården och vineriet, prova viner och njuta en bit mat i sällsynt vacker miljö."

Vi erbjuder visningar i tre steg:

Man kan välja att bara göra första delen, alltså Visningen. Men man kan också bygga på med del 2 – och eventuellt också del 3, om man vill ha "hela paketet". Vid gruppbokningar med middag måste man vara minst 8 personer.

1) Visning (inkl. ett provglas Mousserande)

Alla besök börjar med att vi samlas i vineriet för ett provglas Boråkra Mousserande 2020. Där berättar jag om mousserande viner och hur det tillverkas, Metod Traditionell. Sedan går vi till vingården där jag talar om odling. Denna del tar ca en timme.

Pris 250 kr/person.

2) Vinprovning (inkl. smakstallrik/förrätt)

Väl tillbaka i vineriet provar vi tre olika årgångar av Vingårdens Solaris viner. Till detta ingår också en smaktallrik, som kan innehålla lite olika plock. Här får du uppleva hur olika viner kan smaka beroende vad du äter till. Här berättar jag också vidare om vår vinodling och varför olika årgångar kan vara så olika. Denna del tar ca en timme .

Pris 350 kr/person.

3) Middag  

Man kan se smaktallriken som en förrätt. Och som huvudrätt serverar vi ofta vit fisk, beroende på säsong och tillgång. Maten är anpassad så att den skall lyfta vinet till nya höjder. Denna del tar ca en timme. Man måste vara minst (eller betala för) 8 personer som beställer varmrätten.

Pris 400 kr/person.

Boka en visning!

Viktigt: Om du inte får respons inom kort (som några timmar), så var vänlig att ringa oss på 0708 847847 eller skicka ett mail till staffan.ottosson@storaborakra.se , då vi haft lite problem med formuläret.

Skriv in era önskemål och skicka in, så återkommer vi med bekräftelse via mail eller sms. Om era önskemål om dag och tid inte är möjligt för oss att lösa, så återkopplar vi och ser om vi kan hitta en annan tid som passar. Bokningar är inte bindande före ni fått bekräftelse. Betalning sker på plats.

Antal personer:
(minst 8 personer vid middag)
* Visningar sker Onsdag till Lördag, och börjar kl 17.
Tack! Din beställning är mottagen. Bekräftelse på din beställning kommer på epost eller sms.
(Ibland är vi lite upptagna på gården, men har du inte hört något inom en dag, så ring oss!).
Oj! Något blev fel vid inskickandet av formuläret. Prova gärna igen – eller ring oss på 0708-847 847

Välkommen till Vingården Stora Boråkras

Öppna visningar

Säsongens, 2023, öppna visningar är avslutade. Nu planerar vi för 2024

Grupper (minimum 8 personer vid middag), kan reservera en egen visning.

Visningar för slutna sällskap

Vi kommer att erbjuda visningar och provningar med eller utan måltid till slutna sällskap.

Minsta sällskapet man betalar för är sex personer. 

Vinprovning 

Vi börjar med att prova ett glas av vårt mousserande vin, hälsar välkomna och berätta om kvällen, och hur bubblorna blir till. Därefter går ut till vingården där jag berättarom lite om vår resa och hur det är att odla vindruvor i Sverige och alla de olika momenten under vinåret i vingården. Därefter går vi tillbaka till vineriet där vi provar två olika årgångar av vårt stilla Solarisvin. Vi avslutar med att prova vårt rosé vin. Under provningen berättar jag om vinerna hur de tillverkas och hur de olika åren påverkat vinerna. Denna provning tar ca 2 timmar, lite beroende på hur intresserade ni är och hur många frågor som kommer upp. Provningen kostar 600 kr per person.

Vinprovning med middag

Efter vinprovningen, som jag beskrev ovan, kan man inta en middag där maten anpassats till våra Solarisviner. Oftast är det fisk på menyn. Därefter kaffe och en kaka och om grappan inte tagit slut en liten skvätt av vår Boråkra Exelent. Middagen brukar ta en timme och kostar 350 kr per person.

Det är möjligt att utöka middagen med en efterrätt, där vi provar vårt”portvin”. Vi försöker skapa den middagen ni önskar.

 

Vegetarianer

För vegetarianer brukar jag gratinera en skiva rotselleri som ersättning för fisken.

Bilförare

För bilförare har vi en ”spottkopp”, så att man får uppleva smakerna. Men vi rekommenderar taxi.

Reservera tid för ett sällskap!