Visningar & mat

"Hit kan du komma för att se på vingården och vineriet, prova viner och njuta en bit mat i sällsynt vacker miljö."

Om våra visningar

När jag skriver detta, 10 maj, har vaccinationen kommit igång, och jag har fått min första dos. Vi går mot bättre tider. Men jag tror inte att vi under våren kommer att ha öppna visningar för allmänheten. När visningarna kommer igång kanske vi önskar att ni kan visa upp vaccinations pass, om nu dessa kommer att vara klara till sommaren. Vi kommer troligen också begränsa antalet deltagare. Men kolla webben, som jag skall försöka hålla den uppdaterad. 

Välkommen till Vingården Stora Boråkras

Öppna visningar

En öppen visning börjar med att alla samlas vid flaggstången, där jag hälsar välkomna. Därefter går vi ut till vingården där jag berättar lite om vår resa och hur det är att odla vindruvor i Sverige och alla de olika momenten under vinåret i vingården. Därefter går vi till vineriet där vi provar ett glas av vårt stilla Solarisvin.

Ingen förbokning och betalning på plats ( kontant eller swish)

Kolla www.visitkarlskrona.se

Pris per person 200 kronor. En visning tar ca en timme.

Grupper, min 10 personer, kan reservera en egen visning

Visningar för slutna sällskap

Vi kommer att erbjuda visningar och provningar med eller utan måltid till slutna sällskap. Jag utgår från att ni i sällskapet har koll på att ni är smittfria, vaccinerade eller har haft Covid 19.

Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Minsta sällskapet man betalar för är sex personer. 

Vinprovning 

Vi börjar med att prova ett glas av vårt mousserande vin, hälsar välkomna och berätta om kvällen, och hur bubblorna blir till. Därefter går ut till vingården där jag berättarom lite om vår resa och hur det är att odla vindruvor i Sverige och alla de olika momenten under vinåret i vingården. Därefter går vi tillbaka till vineriet där vi provar två olika årgångar av vårt stilla Solarisvin. Vi avslutar med att prova vårt rosé vin. Under provningen berättar jag om vinerna hur de tillverkas och hur de olika åren påverkat vinerna. Denna provning tar ca 2 timmar, lite beroende på hur intresserade ni är och hur många frågor som kommer upp. Provningen kostar 600 kr per person.

Vinprovning med middag

Efter vinprovningen, som jag beskrev ovan, kan man inta en middag där maten anpassats till våra Solarisviner. Oftast är det fisk på menyn. Därefter kaffe och en kaka och om grappan inte tagit slut en liten skvätt av vår Boråkra Exelent. Middagen brukar ta en timme och kostar 300 kr per person.

Det är möjligt att utöka middagen med en efterrätt, där vi provar vårt”portvin”. Vi försöker skapa den middagen ni önskar.

 

Vegetarianer

För vegetarianer brukar jag gratinera en skiva rotselleri som ersättning för fisken.

Bilförare

För bilförare har vi en ”spottkopp”, så att man får uppleva smakerna. Men vi rekommenderar taxi.

Reservera tid för en sällskap.